måndag 27 juli 2015

Ökade byggprojekt under Juni

Under juni månad ökade försäljningen utav byggvaror med hela 16.4 procent. Försäljningen inom byggbranchen har ökat med 9.5 procent under 2015 och beräknas fortsatt stadig ökning under 2016. Sifforna har tagits fram av HUI Research. – Vilken fantastisk utveckling. Hela 2015 har visat positiva försäljningssiffror, säger Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Bygg & Järnhandlarna, i ett pressmeddelande.

Enligt Ulf Gustafsson har vädret en tydlig betydelse och påverkar försäljningen. Årets sommar har hittils inte varit särskilt positivt överaskande och då brukar byggbranchen leverera. Förgående sommar var jämfört med det här året väldigt varm och torr därav en måttlig försäljningutveckling. - Hela 16,4 %, det kan man kalla utveckling!

Vädret i kombination med låga räntor och att hushållen passar på att köpa ROT-tjänster innan avdraget försämras vid årsskiftet påverkar oss, fortsätter Ulf S. Gustafsson.

måndag 13 juli 2015

Tillsynen för små avlopp hårdnar

Havs och vattenmyndigheten har nu gått ut med nya riktlinjer för att göra tillsynen av små avlopp effektiverare. Riktlinjerna består av olika sorts manualer, check listor och praktiska råd och riktar sig främst mot de som jobbar med små avlopp på kommunal nivå.

Många små enskilda avlopp runt om i landet behövs åtgärdas för att minska läckage av kväve och andra miljöfarliga ämnen speciellt ut till Östersjön. Enligt Aktionsgruppen Små Avlopp har endast 27 kommuner som idag jobbar aktivt för åtgärdandet av miljöfarliga enskilda avlopp och det uppmäts att upp till 400 000 små enskilda avlopp behövs åtgärdas.

Havs och vattenmyndighetens riktlinjer är som ett komplement till och en fördjupning av Naturvårdverkets allmänna råd från 2006 samt Små avloppsanläggningar från 2008. ”Tillsyn är ett av de viktigaste styrmedlen för att öka åtgärdstakten.

Syftet med denna vägledning är att ge de kommunala tillsynsmyndigheterna verktyg för effektiv tillsyn av små avlopp”, skriver Havs och vattenmyndigheten på sin hemsida. Målet med de nya riktlinjerna är att få fram kortare handläggningstider och allt fler åtgärdade avlopp.

fredag 10 juli 2015

Sveriges alla rörmokare!

Om du letar efter en rörmokare som jobbar inom din kommun kan jag rekommendera att du kollar in VVS Katalogen. Hos dom kan hitta det mesta inom rör och vvs. Produkter, företag och jobb m.m.

Dela dina projekt officiellt vid hemsidan och se hur offerterna trillar in direkt till dig. Enkelt, smidigt och gratis!